Debat transgender

Voor mij hét debat van 2018.   Ten eerste bestaat het begrip genderidentiteitsstoornis niet meer. In de huidige DSM V noemt men dit genderdysforie. Dit brengt 2 belangrijke implicaties met zich mee. Als eerste valt deze categorie niet meer onder de seksuele dysfuncties en parafiele stoornissen. Daarnaast maakt dit de klinische zorg toegankelijker en voorkomt de naam stigmatisering. Deze mensen hebben geen stoornis of psychiatrisch ziektebeeld.Ten tweede is het reeds wetenschappelijk bewezen dat er niet enkel een biologisch, binair geslacht (M/V) is maar ook een psychologisch geslacht, genaamd, de genderidentiteit. Bijgevolg luidt de definitie van een transgender wanneer de biologische geslachtskenmerken niet overeenkomen met de genderidentiteit.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/02/02/debat-terzake-de-sutter-en-van-langenhove/?fbclid=IwAR1jqFz7z30JUB20MPyokbxWDjFvEMTosk0nBjkB5rbdXZsOlZSyhOtmSug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *